Gode råd og vejledning

Regelmæssig rengøring

Til den daglige regelmæssige rengøring, er det let at vedligeholde dine Corian- eller Kerrockbordplader. Med nogle ganske enkle rengøringsrutiner kan du bevare både udseende og holdbarhed i mange år.

For at rengøre bordpladen i hverdagen, er det tilstrækkeligt, at du bruger en fugtig klud. En let aftørring med en fugtig klud fjerner støv og let snavs, og efterlader overfladen frisk og ren.

De fleste pletter giver efter for en blanding af almindeligt vand og mildt opvaskemiddel. Brug en blød klud, eller svamp dyppet i blandingen, for at fjerne almindelige pletter, som f.eks. madrester eller væskepletter. Du skal blot gnide forsigtigt i cirkulære bevægelser for at løsne pletterne.

Til genstridige pletter, kan en mikrofiberklud være særlig effektiv. Mikrofiberkluden har en fin struktur, der hjælper med at løfte og fjerne de mere vanskelige pletter uden at ridse eller beskadige bordpladens overflade.

Det er altid en god idé at tørre efter med en tør klud, når du er færdig med rengøringen. Det forhindrer kalkaflejringer og giver en smuk, skinnende overflade uden vandmærker eller striber.

Husk også at undgå skurepulver eller andre mere eller mindre aggressive og kradse rengøringsmidler, da de kan ridse eller beskadige din Corian- eller Kerrockbordplade. Brug altid milde rengøringsmidler og bløde klude eller svampe – de bevarer bordpladens integritet og lukseriøse udseende.

Ved at følge disse rengøringsrutiner, kan du holde dine bordplader fra Corian og Kerrock pletfrie, rene og smukke i mange år fremover.

Det skal du være særlig opmærksom

Undgå skade på bordpladen

Corian- og Kerrockbordplader er modstandsdygtige over for de fleste rengøringsmidler uden opløsningsmidler. Det betyder, at du kan bruge milde og almindelige rengøringsprodukter til at holde dem rene og pæne.

Dog er det vigtigt at undgå brugen af stærke kemikalier, såsom klor, acetone, afløbsrens og lignende, da disse kan forårsage skader på overfladen og ændre materialets egenskaber og udseende.

Undgå også skurebørster eller slibende rengøringsmidler som f.eks. skurecreme, da der er en risiko for at overfladerne bliver ridsede og derved mister sine hygiejniske egenskaber.

Corian og Kerrock har en forholdsvis høj varmetolerance, men skal stadig behandles med respekt. Undgå derfor at placere varme genstande, som f.eks. gryder, pander eller ildfaste fade direkte på bordpladen. Det kan medføre varmeskader på overfladen. Brug altid underlag, grydelapper eller varmeresistente måtter for at beskytte Corian- eller Kerrockfladen mod direkte varmepåvirkning.

Vedligehold din bordplade

Den løbende vedligeholdelse af din Corian- eller Kerrockbordplade er med til at bevare en smuk finish og forlænge dens levetid.

De fleste småridser i bordpladen kan oftest poleres væk med en nanosvamp og vand, så overfladen fremstår som ny og uden at miste de hygiejniske egenskaber. Husker du denne polering, vil det være umuligt for bakterier og mug at gro på bordpladen.

Både Corian og Kerrock kræver meget lidt vedligehold, men det er altid en god idé at være opmærksom på eventuelle misfarvninger, når du bruger madvarer med afsmittende farver. Eksempelvis gurkemeje og rødbede. Her kan der opstå farvenuancer, hvis bordpladen bliver udsat for farvepåvirkning over længere tid.

Inspiration og nytteviden
fra Krejsing

Reparation af Corian eller Kerrock bordplader - Krejsing
Læs mere
Hvid bordplade i Corian eller Kerrock - unikke bordplader til køkken, vindueskarme, bad og bryggers - Krejsing
Læs mere
Vareprøver og eksempler på farver og teksturer fra Corian og Kerrock bordplader - Krejsing
Læs mere
Eksempel på Solid Surface materiale Corian eller Kerrock - vi designer din unikke bordplade - Krejsing
Læs mere
Lys grå bordplade til køkken i Solid Surface-materiale fra Corian - Krejsing
Læs mere
Køkkeninteriør med bordplade i waterfall design. Corian Solid Surface i PebbleTerrazzo fra Krejsing
Læs mere
Unik og stilren køkkenbordplade i Corian - tilpasset vinkel i køkken af trae. Krejsing specialfremstillet bordplade
Læs mere
Hvid køkkenbordplade i Kerrock i stilfuldt design - Krejsing bordplader
Læs mere
8501 colemanite - Solid Surface bordplader hos Krejsing
Læs mere
Lys grå køkkenbordplade i Solid Surface materiale - Corian eller Kerrock. Krejsing bordplader
Læs mere